Начало / SkinCulture / Можем ли да използваме витамин А през летните месеци

Можем ли да използваме витамин А през летните месеци

11 август 2021 SkinCulture

Можем ли да използваме витамин А през летните месеци

11 август 2021 SkinCulture

Можем ли да използваме витамин А през летните месеци?

На този въпрос даваме категоричния отговор – ДА!

Много от клиентите се притесняват от употребата на витамин А през слънчевите месеци. Това има своето обяснение и то е , че мощната активна съставка е фоточувствителна и се разпада при излагане на слънчева светлина. Ние от SKINCULTURE , съветваме да избирате внимателно марката, от която закупувате продукти с витамин А. Стабилността на формулата е огромно значение за това продуктът да е активен и да не дразни вашата кожа. Ние гарантираме, че формулите на продуктите, които предлагаме са добре стабилизирани и препоръчваме да се използват целогодишно.

Едно от основните предимства за кожата от употребата на витамин А е, че ускорява обновяването на клетките. Стимулирането на клетъчната регенерация и появата на нови клетки на повърхността на кожата са причината, поради която може да получите леко ексфолиране, когато за пръв път започнете да използвате витамин А. Това е само знак, че тялото ви се опитва да бъде в крак с по-бърза от нормалната клетъчна регенерация. Тези нови клетки обаче често са по-уязвими, при излагане на вредните лъчи на слънцето, от по- старите клетки. Това означава, че те се нуждаят от повече защита.
Ключът към безопасната употреба на витамин А през лятото е слънцезащитният крем. Мислете за витамин А и слънцезащитния крем като за най-добри приятели.

Доказано е и позитивното влияние на витамин А върху пигментните петна и способността да влияе върху производството на меланин. Също така е доказано, че подсилва действието от слънцезащитните продукти, защото е мощен антиоксидант и предотвратява преждевременното стареене, причинено от ултравиолетовите лъчи, както и предотвратява разграждането на колагена, което се случва при прекомерно излагане на слънце.

Вярно е, че витамин А се разпада под въздействието на слънчева светлина и заради това той се използва единствено и само вечер. Но всяко правило има своите изключения, а именно иноватияният r-Retinoate Day&Night от Medik8, който е единственият на пазара витамин А, който не е фоточувствителен и може да се използва и сутрин.

Количка0
В количката няма продукти!
Продължи пазаруването