Начало / SkinCulture / Интервю с Medik8

Интервю с Medik8

12 август 2021 SkinCulture

Интервю с Medik8

12 август 2021 SkinCulture

Интервю с инж. Даниела Донова, собственик на фирма Селсофт БГ, официален вносител на Medik8 за България.

Здравейте, г-жо Донова! Радваме се, че приехте поканата за интервю, в което да разкажете повече за марката  Medik8. ☺

Как избрахте марката Medik8 и от колко години присъства на българския пазар?

Марката е на българския пазар от 8 години. Харесах философията на бранда за красива кожа за цял живот. Видях огромна възможност за популяризиране на най-ефективните активни съставки за третиране на различни кожни проблеми (акне, пигментация, зачервяване…) и се влюбих във философия CSA. Tази философия гарантира най-добрите резултати за превенция и третиране на признаците на стареене на кожата.

Какви са ценностите на бранда?

Medik8 е anti-age бранд, който се грижи за опазването на околната среда. Ние използваме 100% рециклирана хартия и пластмаса в нашите опаковки. 40% от стъклото също е рециклирано. Оптимизираме производствения процес, за да намалим вредното му действие върху околната среда, а всички активни съставки в нашите продукти са безопасни, както за човека, така и за околната среда. Няма да спираме да се развиваме в тази посока и имаме амбицията да станем най-устойчивия професионален бранд до 2023 с 0% вредни емисии.

Какво представлява тази CSA философия?

Философията съчетава действието на витамин С и слънцезащита (SPF) през деня и витамин А (ретиноиди) вечер.

Бихте ли разказали повече за ползите от употребата на активните съставките във философията CSA?

Ще започна с витамин С, който е известен с антиоксидантното си действие, но в същото време той подобрява производството на колаген в кожата, както и контролира процеса на образуване на пигментни петна. Той е незаменим в нашата дневна грижа, разбира се в комбинация със слънцезащита. По последни данни 80% от преждевременното стареене на кожата се дължи на прекомерното излагане на слънце, за това е много важно да използваме слънцезащитни продукти ежедневно и целогодишно. В нашите продукти освен защита срещу UVA и UVB лъчи се съдържат и активни съставки за протекция срещу синя  светлина и замърсяването, причинено от околната среда, както и такива, които предотвратяват процеса на гликация.

Ще разкажете ли повече и за незаменимия витамин А?

Витамин А, често асоцииран с една от формите му – ретинол, е „Златният стандарт“ в anti-age грижата. Той работи за обновяването на кожните клетки, подобрява съдържанието на хиалуронова киселина, предотвратява разпада на произведения колаген в кожата и действа като антиоксидант.При редовната му употреба текстурата на кожата е видимо изгладена, тенът е по-равномерен, а широките пори са видимо свити. Той изглажда фини линии и бръчки и оплътнява кожата.

Каква е разликата между различните форми на витамин A, които предлага Medik8?

Medik8 e световен лидер в производството на козметични продукти, съдържащи витамин А. Ние използваме , както класическата форма на витамин А – ретинол, така и ретиналдехид, който е с 11 пъти по-бързо действие от ретинола и иновативната молекула ретинил ретиноейт – истински пробив в anti-age грижата. Предлагаме различни концетрации в стабилизирани формули с иновативни технологии за постепено освобождаване на активната съставка кожата. По този начин намаляваме дразненето, описано като ретинизиция.

Благодарим Ви за изчерпателната информация! Щастливи сме, че имаме възможността на предлагаме иновативните продукти на Medik8 и в SKINCULTURE.<3

Количка0
В количката няма продукти!
Продължи пазаруването